وي افزود: پرونده آنفلوآنزاي خوکي به عنوان يک عامل ايجاد همهگيري جهاني در ماه اوت سال2010 بسته شد. به اين ترتيب اين ويروس ديگر نميتواند همهگيري جهاني ايجاد کند. از زماني که پرونده ويروسي به عنوان يک عامل همهگيري جهاني بسته ميشود در گروه ويروسهاي ايجاد آنفلوآنزاي فصلي قرار ميگيرد. به اين ترتيب مانند ديگر انواع آنفلوآنزا در هر فصلي تعدادي از موارد آن ويروس نيز مشاهده ميشود.
گويا افزود: در زمستان امسال آنفلوآنزاي نوع B شايعتر از ديگر انواع اين ويروس است. اما در عين حال بروز ديگر انواع آنفلوآنزا و از جمله آنفلوآنزا نوع «آ» و H3N2 نيز مشاهده ميشود که از لحاظ شدت واگير هيچ تفاوتي با يکديگر ندارند.
گويا بر لزوم جدي گرفتن تزريق واکسن آنفلوآنزا از سوي گروههاي پرخطر تاکيد کرد و درباره مرگ و مير ناشي از آنفلوآنزا در کشور، گفت: در فصل آنفلوآنزا معمولا تعدادي از افراد داراي بيماريهاي زمينهاي مانند بيماران ريوي، قلبي، نارسايي کليوي و .. مبتلا و تعدادي نيز جان خود را از دست ميدهند. بنابراين تاکيد ميشود افراد داراي بيماريهاي زمينهاي در فصل آنفلوآنزا براي تزريق واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند.
وي نسبت به بروز آنفلوانزا در بيماران قلبي، ريوي، سنين بالاي 65 سال، کودکان، مبتلايان به نارساييهاي کبد، کليه، مبتلايان به ضعف سيستم ايمني، شيمي درمانيها و ديگر گروههاي پر خطر هشدار داد و گفت: گروههاي داراي بيماريهاي زمينهاي ممکن است به اشکال شديد آنفلوانزا مبتلا شوند، بنابراين لازم است اين گروهها حتما واکسن آنفلوانزا را دريافت کنند و در صورت مشاهده علائم آنفلوانزا هر چند که اين علائم خفيف باشد، بايد به پزشک مراجعه کرده و تحت درمان قرار گيرند.
رييس مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت با بيان اين که بروز موارد آنفلوانزا موضوع جديدي نيست و هر سال اتفاق ميافتد، با تاکيد بر رعايت نکات بهداشت فردي، ادامه داد: لازم است مبتلايان به آنفلوانزا شست و شوي مکرر دستها را در دستور کار خود داشته باشند؛ چرا که اين ويروس عمدتا از طريق دست و ذرات تنفسي انتقال مييابد. به اين ترتيب جلوگيري از انتقال قطرات تنفسي، شانس انتقال عفونت را بسيار کاهش ميدهد.
وي با تاکيد بر بحث استراحت در منزل به دنبال ابتلا به آنفلوانزا، ادامه داد: اين بيماري نياز به درمان آنتي بيوتيکي ندارد و با مصرف قرص استامينوفن ساده و مايعات فراوان طي حداکثر سه تا پنج روز خود به خود بهبود مييابد به اين ترتيب آنفلوانزا به مصرف دارويي خاصي نياز دارد، مگر براي گروههاي پرخطر.
گويا تب، سرفه، سردرد ، گلو درد، آبريزش بيني، آبريزش چشم، گاهي اسهال و علائم شديدتر را از جمله علائم آنفلوانزا عنوان کرد و گفت: زنان باردار بايد بسيار مراقب اين بيماري باشند؛ چرا که بروز اين بيماري در زنان باردار شديدتر است.
وي تاکيد کرد: واکسن آنفلوانزاي فصلي به ميزان کافي در داروخانهها موجود است. وزارت بهداشت براي گروههاي هدف مانند پرسنل مراکز بهداشتي و درماني و برخي مشاغل خاص، تزريق اين واکسن را در برنامههاي خود دارد. ديگر افراد جامعه بايد با مراجعه به پزشک براي تجويز و تزريق اين واکسن اقدام کنند. در مجموع در مورد بيماري آنفلوانزاي فصلي نگران افراد داراي بيماريهاي زمينهاي هستيم. اين بيماران به محض مشاهده علائم آنفلوانزا بايد به پزشک مراجعه کنند. 202
انتهای پیام/